Behang in de badkamer

 

De badkamer is vaak een vergeten ruimte als het gaat om interieurdesign. Maar wat als we je vertellen dat je met behang de badkamer kunt transformeren tot een stijlvolle oase? In dit blog delen we de voordelen en creatieve mogelijkheden van behang in de badkamer en leggen we uit welk behang geschikt is voor de badkamer.

 

houten wandpanelen behang in woonkamer

 

Voordelen van behang in de badkamer

 

  • 1. Behang is betaalbaar

Behang is een stuk goedkoper dan tegels of natuursteen. Zo houd je het inrichten van de badkamer betaalbaar.

  • 2. De keuze is reuze

Met behang heb je de keuze uit een enorm scala aan patronen, kleuren en texturen. Of je nu kiest voor een subtiele en rustgevende uitstraling of juist een gedurfd en levendig ontwerp, met behang kun je jouw badkamer helemaal naar jouw smaak inrichten.

  • 3. Behang is makkelijk aan te brengen

Behangen kun je eenvoudig zelf. Je hoeft geen klusjesmannen in te huren en ingewikkelde verbouwingen te organiseren. Je kiest gewoon een leuke print en gaat aan de slag. Zo heb je binnen een paar uur een compleet nieuwe badkamer. En als je na een tijdje uitgekeken bent op je behang, kun je het gemakkelijk weer verwijderen en vervangen door een nieuwe print.

 

 

Welk behang is geschikt voor de badkamer?

Niet alle soorten behang zijn geschikt voor de badkamer. Behang dat niet waterdicht is, kan na verloop van tijd loslaten of schimmelen. Voor de badkamer is het daarom belangrijk om te kiezen voor behang dat bestand is tegen vocht. De meest geschikte soorten behang voor de badkamer zijn:

 

Vinylbehang

 

Vinylbehang is een stevige, dikke behangsoort met een kunststof toplaag. Dit maakt het geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. Vinylbehang is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek.

Let op!: Sommige varianten zijn slechts spatwaterdicht, dus niet waterdicht. Dit betekent dat het niet kletsnat mag worden en dus niet in de douche geplaatst kan worden.

 

Glasvezelbehang

 

Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels die zijn geweven tot een sterk en duurzaam materiaal. Het is bestand tegen vocht en schimmelgroei, waardoor het perfect is voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

 

Behang met Wallpro waterdichte coating

 

Een andere optie is behang waterdicht maken met een speciale coating. Wallpro waterproof coating is een goede keuze voor het waterdicht maken van behang. Deze coating is geschikt voor alle soorten behang. Ook wanneer je vinyl of glasvezelbehang gebruikt raden we je aan deze coating te gebruiken voor extra bescherming. Na het aanbrengen van de coating is je behang bestand tegen vocht, schimmel en vuil. Je kunt het behang dan zelfs in de douche gebruiken.

Klik op de producten hieronder voor meer informatie over Wallpro of lees onze pagina over het waterdicht maken van behang.

 

 

Direct aan de slag

 

 

 

Inspiratie voor behang in de badkamer

 

Natuur behang

De natuur werkt ontspannend en daarom is natuur behang de perfecte keuze voor de badkamer. Zo kun je badderen in de jungle, genieten van een zonnig Italiaans landschap tijdens het tandenpoetsen of je douche nemen in een tropisch regenwoud. Zo waan je je even in een andere wereld en begin je je dag meteen goed!

 

jungle fotobehang in een badkamer

 

jungle fotobehang in een badkamer

 

Bloemenbehang

Met bloemenbehang in de badkamer begin jij je dag vrolijk. Kies voor een print met grote, kleurrijke bloemen voor een statement of voor een subtielere print met kleine, delicate bloemen voor een meer ingetogen effect.

 

bloemenbehang in een badkamer

 

bloemenbehang in een badkamer

 

Tegel-imitatie behang

Is een tegelen niet jouw ding, maar wil je wel een tegellook creëren in je badkamer? Kies voor behang met een realistische tegelprint. Hiermee creëer je in no-time een prachtige tegelwand!

 

houten wandpanelen behang in woonkamer