FAQ

 

BETALEN EN BEZORGEN

* Wat is de levertijd?
Wanneer de producten van je bestelling op voorraad zijn, wordt de bestelling binnen 1-3 werkdagen bezorgd. De levertijd van fotobehang is gemiddeld 5-7 werkdagen.

* Wat zijn de verzendkosten?
De verzending van orders met een bestelwaarde boven de 75 Euro is gratis binnen Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Voor verzendingen buiten Nederland worden (afhankelijk van de bestemming) verschillende tarieven gehandhaafd. 


* Zijn alle prijzen inclusief BTW?
Alle prijzen zijn inclusief BTW, maar exclusief verzendkosten.

* Hoe kan ik betalen?
Bij Behangloods kan je met snel een eenvoudig met iDEAL betalen. Dat is wel zo veilig. Ook bieden we je de mogelijkheid om te betalen via creditcard, PayPal, MisterCash, Sofort Banking en per bankoverschrijving.

* Kan ik mijn verzendstatus bekijken?
Je kunt de status van je bestelling bekijken in je account. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je tevens van ons een e-mail met een link waarmee je de bestelling kunt volgen.

RETOURNEREN

* Ik ben niet tevreden over een product, kan ik het ruilen?
Als je niet tevreden bent of het product voldoet niet aan je verwachtingen, kun je het product gewoon terugsturen. Wij stellen geen moeilijke vragen en geven geen vervelende tegoedbonnen. Je krijgt de waarde van de teruggestuurde artikelen direct teruggestort op de rekening vanaf waar je betaald hebt. Zorg er wel voor dat de artikelen in de oorspronkelijke verpakking zitten. Verpak de goederen goed voor verzending. Goederen die niet in oorspronkelijke staat verkeren, gebruikt of beschadigd zijn kunnen we helaas niet terugnemen.

BEHANG

* Is mijn behang geschikt voor de badkamer of keuken?
Niet alle behangsoorten zijn geschikt voor de badkamer en keuken. Wij raden je aan om te kiezen voor een vinylbehang met extra een keuken- of badkamerfinish.

* Kan ik mijn nieuwe behang over mijn oude behang plakken?
Wij raden het af om je nieuwe behang over het oude behang te plakken, omdat het resultaat vaak minder mooi is en de kans groter is dat het behang los zal laten.  

* Kan ik het behang schoonmaken?
Onder de productdetails van elk artikel in onze webshop vind je een wasbaarheid-symbool die aangeeft of en hoe het behang schoongemaakt kan worden. In de onderstaande tabel vind je een uitleg van de verschillende wasbaarheidssymbolen:

 

* Hoeveel behangrollen heb ik nodig? 
Je kunt onze behangcalculator (die je op elke productpagina vindt) gebruiken om te bereken hoeveel behangrollen je nodig hebt. Vul alleen de afmetingen in van de muren die je wilt behangen en de calculator rekent het benodigde aantal rollen voor je uit.

Wil je het liever zelf berekenen? Hieronder vind je een korte uitleg hoe je het zelf kunt berekenen:

Bij een behang zonder een patroon:

Stap 1: Bereken hoeveel banen je nodig hebt. Deel daarvoor de breedte van de muur (in cm) door de breedte van de rol (in cm).

Stap 2: Bereken hoeveel banen je uit één rol krijgt. Deel daarvoor de lengte van de rol (in cm) door de hoogte van je muur (in cm) + 10 cm (voor overlap op de plint en het plafond).

Stap 3: Deel het aantal benodigde banen (de uitkomst van stap 1) door het aantal banen dat je uit één rol kunt krijgen (de uitkomst van stap 2) en rond dit aantal naar boven af.

Bij een behang met een patroon:

Stap 1: Bereken hoeveel banen je nodig hebt. Deel daarvoor de breedte van de muur (in cm) door de breedte van de rol (in cm).

Stap 2: Bereken hoeveel banen je uit één rol krijgt. Deel daarvoor de lengte van de rol door de hoogte van je muur + 10 cm (voor overlap op de plint en het plafond) + de rapporthoogte (patroonhoogte) .

Stap 3: Deel het aantal benodigde banen (de uitkomst van stap 1) door het aantal banen dat je uit één rol kunt krijgen (de uitkomst van stap 2) en rond dit aantal naar boven af.

 

* Hoe breng ik het behang aan op de muur?
Hoe je het behang aan moet brengen, is afhankelijk van het type behang dat je hebt gekozen. Op de productpagina van elk artikel vind je de behanginstructies voor dat specifieke artikel. Ook vind je op de productpagina belangrijke informatie over de patroonherhaling (het rapport), het verzet en het type behanglijm dat je moet gebruiken.

 

* Op welke lengte moet ik de behangbanen afsnijden?

Het voordeel van vliesbehang is dat je alleen de muur met behanglijm hoeft in te smeren en direct vanaf de rol kunt behangen. Vooraf banen afsnijden is dus niet nodig. Werk je toch liever met vooraf gesneden banen, meet dan de hoogte van de muur en tel daar 10 centimeter voor de snijranden bij op. Let op: als er een patroon in het behang zit, heb je per baan 1 keer de hoogte van de muur + 1 keer het patroon, + 10 cm voor de snijranden nodig.

 

* Hoe snijd je een behangbaan op de muur af?

Na het aanbrengen van een behangbaan op je muur, snijd je het overtollige behang af. Je kunt hiervoor het beste een scherp stanleymes en een behangspatel gebruiken. Plaats de snijkant van het mes langs de rand van de behangspatel, net boven het overtollige behang, en houd het mes loodrecht op de muur. Volg met je behangspatel en het mes de lijn van de muur en snijd voorzichtig in een rechte lijn naar de zijkant (of naar beneden wanneer je de zijkant van de baan afsnijdt). Werk langzaam en zorgvuldig. Let erop dat je niet te diep snijdt om schade aan de muur te voorkomen. Controleer regelmatig of de snede recht en netjes is. Verwijder ten slotte het afgesneden stuk behang en controleer of de randen strak zijn.


* Wat betekenen de begrippen “rapport” en “verzet”?
Het rapport geeft de afstand tussen het begin en het eind van een patroon aan. Met andere woorden: het rapport geeft aan na hoeveel centimeter het patroon zich herhaalt.
Het verzet geeft aan hoe verspringend het patroon is ten opzichte van de strook ernaast. Hieronder vind je een uitleg van de vier meest voorkomende patroonovereenkomsten:

 

1. Rapportloos: als een behang rapportloos is, betekent dit dat je bij het plakken niet hoeft te letten op een patroonherhaling. Ook hoef je bij de berekening van het aantal rollen dat je nodig hebt geen rekening te houden met het patroon. 

2. Recht verzet: als een behang een recht verzet heeft, betekent dit dat het partoon op je behangbaan in een rechte horizontale lijn gelijk moet zijn aan het patroon op de volgende baan. Als een behang een recht verzet heeft, moet je hier ook rekening mee houden bij de berekening van het benodigde aantal behangrollen. 


3. Verspringend verzet/half verzet: een verspringend verzet, ook wel half verzet genoemd, houdt in dat het patroon op de volgende behangbaan een halve printherhaling (de helft van het rapport) lager geplakt moet worden. Als een behang een verspringend verzet heeft, moet je hier ook rekening mee houden bij de berekening van het benodigde aantal rollen.

 

4. Stortend verzet: bij een stortend verzet moet elke baan in tegenovergestelde richting van de vorige baan geplakt worden. Bij een stortend verzet hoef je bij de berekening van het aantal rollen dat je nodig hebt geen rekening te houden met het patroon. 

 
 

* Wat betekent het batchnummer dat op de rol staat?

Aan het batchnummer dat op de rol staat, kun je zien uit welke drukserie het behang komt. Wanneer je meerdere rollen nodig hebt voor een wand, is het aan te raden deze rollen uit dezelfde drukserie te nemen, dus met hetzelfde batchnummer. Dit om kleine kleurverschillen tussen de rollen te voorkomen.

* Welk behang kan ik gebruiken voor een oneffen muur?

Bij het kiezen van behang voor een oneffen muur is het belangrijk om rekening te houden met de ernst van de oneffenheden. Als de muur grote scheuren of deuken heeft, is het mogelijk dat je eerst wat voorbereidend werk moet doen, zoals het vullen en egaliseren van de muur voordat je het behang aanbrengt. Raadpleeg indien nodig een professionele behanger om advies te krijgen over de beste aanpak voor jouw specifieke situatie.

Voor een muur met lichte oneffenheden is renovliesbehang een uitstekende keuze. Renovliesbehang is speciaal ontworpen om oneffenheden en kleine scheuren in muren te bedekken en een glad oppervlak te creëren. Renovliesbehang is dikker en sterker dan andere behangsoorten, waardoor het beter bestand is tegen spanning en scheurvorming. 24 Uur nadat je het behang hebt aangebracht kun je het overschilderen of behangen. Bovendien is renovliesbehang slag- en stootvast. Het zorgt voor sterke muren en voorkomt beschadigingen, ideaal met kinderen.

 

BEHANGLIJM

* Welke behanglijm kan ik het beste gebruiken?
Welke behanglijm je het beste kunt gebruiken, hangt af van het type behang dat je hebt gekozen. Op de productpagina (onder de productinformatie) van elk artikel kun je de aanbevolen behanglijm vinden. Klik hier voor meer informatie over de verschillen lijmsoorten.