Wat is renovliesbehang en hoe pas je het toe?

 

Renovlies – ook wel renovatievlies - is een goed alternatief om je muren er weer als nieuw te laten uitzien. Het is overschilderbaar behang zonder structuur. Door het gladde oppervlak heeft het de strakke uitstraling van stucwerk. Het verschil met stucwerk is dat renovlies een stuk goedkoper is, er geen kans is op scheurvorming en het niet lang hoeft te drogen. 24 Uur nadat je het behang hebt aangebracht kun je het overschilderen of behangen.

 

Renovliesbehang wordt veel gebruikt in nieuwbouwwoningen en gerenoveerde woningen. Het is namelijk perfect om scheuren en oneffenheden mee te verbergen. De muren van bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen bevatten de eerste maanden veel vocht, waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Renovlies behang neemt dit vocht op en verbergt de scheuren.

 

Bovendien is renovliesbehang slag- en stootvast. Het zorgt voor sterke muren en voorkomt beschadigingen, ideaal met kinderen.

renovliesbehang aanbrengen

 

De voordelen van renovliesbehang op een rij

  • - Perfecte kwaliteit om scheurtjes en oneffenheden te overbruggen
  • - Makkelijk te verwerken
  • - Slag en stootvast
  • - Milieuvriendelijk (vrij van PVC en FSC gecertificeerd)
  • - Duurzaam
  • - Helpt tegen zuigende muren
  • - Geen lange droogtijden, snel resultaat
  • - Overschilderbaar en geschikt als ondergrond voor andere soorten behang
  • - Uiterlijk stucwerk
  • - Goedkoper dan stucwerk

 

Verschillende diktes renovliesbehang

Renovliesbehang is verkrijgbaar in diverse diktes. De dikte van renovlies wordt weergegeven met gram/m2. Welk renovliesbehang het beste werkt voor jouw muren hangt af van de staat van de muren. Heb je een gladde muur zonder oneffenheden en scheuren, dan voldoet 90 grams renovlies. Voor muren met kleine oneffenheden en waarbij kans is op scheurvorming kun je beter kiezen voor 130 grams renovlies.

Is renovlies geschikt voor mijn muren?

Ga je behangen met renovlies, dan is het belangrijk om je muren behangklaar te maken. Dat wil zeggen, vrij van oneffenheden. Is de ondergrond niet strak, dan ook geen strak eindresultaat. Om deze reden wordt het daarom afgeraden om renovlies te plakken over bijvoorbeeld glasvezelbehang of tegels. De structuur van dit behang of de naden tussen tegels zullen door het renovliesbehang zichtbaar zijn.

 

Pleisterwerk, hout, MDF en gipskartonplaten zijn een goede ondergrond voor renovliesbehang. Deze soorten ondergrond nemen wel veel behanglijm op. Door je muur eerst te behandelen met Wallpro-pro330 voorstrijkmiddel voorkom je dat de lijm wordt opgezongen en kan het renovliesbehang beter hechten.

 

Renovliesbehang aanbrengen

Renovliesbehang is eenvoudig zelf aan te brengen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen het aan een professional over te laten, maar het is niet nodig. In onze instructievideo leggen we je stap voor stap uit hoe je het beste zelf renovliesbehang aanbrengt.