De voordelen van vliesbehang

 

Als je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om je huis een make-over te geven, dan is vliesbehang misschien wel de perfecte oplossing voor jou. In deze blogpost leggen we uit wat de vele voordelen van vliesbehang zijn.

behangrollen vliesbehang

 

Wat is vliesbehang?

 

Vliesbehang is een type behang dat gemaakt is van een combinatie van cellulose- en polyestervezels. Het onderscheidt zich van traditioneel papieren behang door de aanwezigheid van deze vezels, die het behang sterker en duurzamer maken.

 

Eenvoudig aan te brengen
Een van de grootste voordelen van vliesbehang is dat het zeer eenvoudig aan te brengen is. Vliesbehang is namelijk gemaakt van materiaal dat niet uitrekt of krimpt wanneer het nat wordt. Hierdoor kun je het behang direct vanaf de rol op de muur aanbrengen zonder dat je het behang eerst moet laten inweken. Behanglijm breng je aan op de muur en je hebt dus geen behangtafel nodig. Wil je meer weten over het aanbrengen van vliesbehang? Bekijk dan onze behanginstructies over behangen met vliesbehang.

 

Sterk en duurzaam
Een ander groot voordeel van vliesbehang is dat het zeer sterk en duurzaam is. Vliesbehang bestaat uit meerdere lagen, wat ervoor zorgt dat het beter bestand is tegen scheuren en beschadigingen dan traditioneel papierbehang. Hierdoor gaat vliesbehang langer mee en is het minder gevoelig voor beschadigingen en slijtage.

 

Gemakkelijk te verwijderen
Ook niet geheel onbelangrijk, vliesbehang is gemakkelijk te verwijderen. Je kunt het behang heel eenvoudig in hele banen van de muur trekken zonder dat er resten achterblijven. Hierdoor hoef je geen uren te besteden aan het afkrabben van oude behangresten en kun je snel beginnen met het aanbrengen van nieuw behang.

 

Veel keuze in designs
Vliesbehang is verkrijgbaar in een breed scala aan patronen en kleuren, waardoor het een geweldige optie is voor elk interieur. Of je nu op zoek bent naar een rustig patroon voor de woonkamer of een leuke print voor de kinderkamer, je vindt altijd een ontwerp dat past bij jouw stijl.

 

Budgetvriendelijk
Ten slotte is vliesbehang ook zeer budgetvriendelijk. Het behang is niet alleen betaalbaar in aanschaf, maar ook in de installatie. Doordat je het behang gemakkelijk zelf kunt aanbrengen, hoef je geen professionele behanger in te huren en dat scheelt in de kosten!

 

Conclusie
Het is duidelijk dat vliesbehang een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke en betaalbare manier om hun muren te decoreren. Het is niet alleen eenvoudig aan te brengen en verkrijgbaar in vele verschillende patronen en kleuren, maar ook nog eens zeer sterk en duurzaam. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional, vliesbehang is een goede optie om je huis een frisse look te geven.

 

Wil je de voordelen van vliesbehang zelf meemaken? Klik hier en ontdek de vele mogelijkheden.